Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys

Kyläyhdistys perustettiin kylätoimikuntana 1983 ja rekisteröitiin yhdistykseksi 1997. Kehittäminen alkoi voimakkaasti 1989, jolloin luotiin perusta nykyiselle toiminnalle. Kylätalo Vanahis siirtyi kyläyhdistyksen hallintaan 1993, jolloin avattiin myös kierrätyskeskus ja aloitettin vanhusaputoiminta. 1998 aloitettiin hankepohjainen kehittäminen, jolloin käytännön toiminta siirtyi palkatuille päätoimisille vetäjille.

 

Kyläyhdistyksen jäseninä ovat kaikki alueen kyläläiset, erilistä jäsenmaksua ei ole. Kyläläiset voivat vaikuttaa toimintaan mm. vuosikokouksissa.

 

Yhdistyksen tarkoituksena on ajaa alueensa asukkaiden etuja, parantaa alueen viihtyvyyttä ja kaikenpuolista hyvinvointia, lisätä yhteishenkeä sekä vaalia alueen perinteitä.

 

Yhdistysjärjestää kyläläisille palveluja ja järjestää tapahtumia kaiken ikäisille. Kyläyhdistys työllistää 7 kokoaikaista ja noin 50 palkkatuella palkattua osa-aikaista työntekijää. Lisäksi tulevat erilaisissa työvoimapolittisisa toimenpiteissä (työkokeilu, työelämävalmennus, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelu) olevat henkilöt.

 

Tietosuojaseloste